Lijdt u aan een allergische aandoening?

Patiënten

De wereldwijde industrialisering en de veranderingen in leefwijze hebben een grote impact gehad op de ontwikkeling van luchtwegallergieën. Patiënten kunnen hun allergieën door middel van verschillende behandelmogelijkheden onder controle krijgen.

Aanpak van een wereldwijd probleem

Luchtwegallergie - feiten en cijfers
Over heel de wereld hebben 400-500 miljoen mensen te kampen met allergische rhinitis; 62% hiervan hebben symptomen die slecht of slechts gedeeltelijk onder controle zijn. Wanneer het gebruik van symptomatische medicatie onvoldoende effect geeft, kan men het beste contact opnemen met de behandelend arts om de huidige behandeling te bespreken en zo mogelijk aan te passen.
Invloed op kwaliteit van leven
Voor de meeste mensen met een luchtwegallergie, vermindert de aandoening de levenskwaliteit aanzienlijk wat gevolgen heeft voor werk en vrijetijdsbesteding. Huisstofmijtallergie veroorzaakt vaak een slechte nachtrust en hooikoortspatiënten blijven soms liever binnen als het buiten mooi weer is.
Behandeling van allergie
Er zijn verschillende vormen van behandeling mogelijk wanneer het om een allergie gaat, zoals bijvoorbeeld een behandeling met symptomatische medicatie of allergie immunotherapie. Bij welke behandeling iemand het meeste baat heeft, is afhankelijk van een aantal factoren zoals de aard en ernst van de allergieklachten, gezondheid en bijvoorbeeld eigen voorkeur.
Last updated: 2017.02.28